Wie zijn wij?

Tine Janssen


Tijdens mijn opleiding tot Mindfulness Trainer aan het Instituut voor Aandacht en Mindfulness (David Dewulf) dacht ik steeds “had ik dit maar als kind geleerd!”

Na twintig jaar ervaring als kleuteronderwijzer, zorgcoördinator, directeur en pedagogisch begeleider heb ik me gespecialiseerd in mindfulness met kinderen. In januari 2012 ben ik aan de Artevelde Hoge school afgestudeerd als mindfulnesstrainer voor kinderen.

Ik ben ervan overtuigd dat mindfulness in combinatie met yoga kinderen basisvaardigheden aanreikt. Basisvaardigheden die hen helpen zich tot zelfbewuste, evenwichtige, levenslustige, nieuwsgierige en empatische jonge mensen te ontplooien.


 
Shirley Devey


Mindfulness en yoga zijn sinds 15 jaar een belangrijk deel van mijn leven.

Sinds 2009 geef ik mindfulnesstrainingen aan volwassenen. Als psycholoog en psychotherapeut werk ik vaak vanuit mindfulnesss gebaseerde therapie met mijn cliënten.

Als mama en verantwoordelijke kinderopvang merkte ik al snel op hoe moeilijk het soms is voor jonge kinderen om mee te moeten in onze drukke en vaak veeleisende maatschappij. Samen met mijn twee kinderen beleven we thuis vaak yoga en genieten we er samen van. Ik vond het eveneens belangrijk om de basisbeginselen van mindfulness mee te geven aan mijn kinderen. Ik besloot me hierin te specialiseren. In 2012 studeerde ik af als mindfulnesstrainer voor kinderen aan de Artevelde Hogeschool te Gent. Sindsdien ben ik begonnen met mindfulnesstrainingen voor kinderen.

Mindfulness en yoga leren kinderen evenwichtiger, weerbaarder, zelfzekerder en bewuster worden. Dit kan hen helpen in hun verdere ontwikkeling als mens.

 

Je kunt ons altijd bereiken via een mailtje naar info@mi-yo.be