Yoga voor kinderen

sunset

 

Via yoga leren kinderen bewust te worden van zichzelf: Wat is mijn kracht, wat vind ik fijn en wat niet, hoe respecteer ik mijzelf en de ander, waar liggen mijn grenzen en wat kan ik allemaal met mijn lichaam, wat wil ik?

Tijdens de lesjes oefenen we dezelfde yogahoudingen als “grote mensen”, vaak met behulp van een thema bv. de dierentuin, of indianen. Maar we doen ook spelletjes samen, luisteren naar een verhaal waarbij je rustig kunt gaan liggen of zitten, we oefenen onze ademhaling en doen korte aanraakoefeningen en massages. Ook gaan we vaak even in de kring vertellen hoe we ons voelen op dat moment. We maken samen een tekening of een mandala.
En dit allemaal aangepast aan de leef- en belevingswereld van de kinderen.

Bij kinderyoga gaat het er niet om wie de beste is en wie het verst komt, alles is goed! Iedereen heeft een ander lichaam en je gaat gewoon meedoen zoals jezelf wilt en kunt.
Yoga heeft een goede uitwerking op het lichaam. Het bevordert:

  • een goede lichaamshouding;
  • de motorische vaardigheden;
  • een goede weerstand;
  • de werking van spieren, organen, en de bloedsomloop.

Naast het fysieke aspect gaat het bij yoga ook om de adembeweging, de aanrakingen (tekenen. kleien. enz.). Hierdoor wordt het kind in zijn hele wezen aangesproken. Alle mentale en emotionele facetten komen bij yoga aan bod en daardoor zie je vaak verbetering in:

  • het zelfvertrouwen;
  • het zelfbewustzijn;
  • de emotionele groei.

Onze yoga-lessen zijn bedoeld voor alle kinderen. Het is een vorm van aandacht bedoeld om rust te creëren het is geen behandeling of therapie. Het is een extra aanvulling in het dagelijks bestaan van kinderen.

Voor elke groep starten we met acht of tien lessen (afhankelijk van de locatie), één les per week. Het is aan te bevelen dit aaneengesloten te volgen.

Onze twee gecertificeerde trainers geven yoga lessen in Gent en Oostende, zie ons agenda.

Makkelijke, niet knellende kleding is wenselijk. Wij zorgen voor de yoga-matjes. Mocht uw kind extra aandacht of zorg nodig hebben dan zouden we dit graag voor aanvang van de lessen van u horen.

Voor elke reeks van tien lessen vragen we een bijdrage van €80/kind.

Heeft U bijkomende vragen? Graag via info@mi-yo.be